Naturlig Dressyr Ewa Angantyr

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Emelie

15 januari 2014 10:31

Hej Eva!
Hur lär man hästen tömtagen i repgrimma? Jag vill gärna köra min häst i repgrimma, vilket du bevisat att det går och undrar hur jag kan lära hästen att förstå skillnaderna i tömtagen. Var i repgrimman fäster jag bäst tömmarna?
MVH
Emelie

Ewa Angantyr

23 januari 2014 11:41

Hej! Jag har en speciell repgrimma med ringar för tyglar/tömmar. Om hästen inte förstår tömtagen så förstärker jag med driving game på andra sidan. Dvs. jag tar lite i tex höger töm för att få hästen att svänga till höger. Om hästen inte genast förstår så drar jag inte mer i höger töm utan tar pisken mot bogen på vänster sidan föra att få den att svänga. Hästarna brukar förstå detta fort! Mvh Ewa

 
Ingen bild

ninni

13 mars 2013 18:54

Hej Var finns din lösdrift och vad kostar det att inackordera ett arabsto där? Mvh Ninni schurer@yahoo.com vg svara på denna!

Ewa Angantyr

17 mars 2013 23:01

Hej Ninni!
Just nu har jag fullt och jag tar i dagsläget endastemot valacker..
Jag bor i Farhult, Hörby.

 
Ingen bild

Sonja

20 januari 2013 10:02

Hej Ewa,
jag har ridit islandshästar i nästan 20 år och vill gärna utveckla mig och lära mig mycket i Natural Horsemanship och naturlig dressyr. Kan jag får lektioner hos dig? Jag bor utanför Ängelholm och kan komma regelbundet ca. 1-2 ggr i månaden. Vad kan du erbjuda mig då?
Svara gärna via email: flugar@gmx.net

Ewa Angantyr

23 februari 2013 19:13

Visst kan du komma hit på lektioner eller kurser. Mejlar dig!

 
Ingen bild

lotta clausen

4 december 2012 21:41

glömde skriva min mail adresse
lottaclausen_59@hotmail.com

Ewa Angantyr

4 december 2012 22:09

Tack! Skickar i morgon från en annan dator!

 
Ingen bild

Lotta trelleborg

4 december 2012 21:37

hej Eva
Tack för lektionen i Trelleborg. Du lovade att jag skulle få ta del av Friendly games alla steg om jag skickade min Mail adress till dig. Vill bara berätta att det fungerar att lägga på tåcke och sadla Rebell utan spänningar. Ser framemot de andra lekarna Mvh Lotta

Ewa Angantyr

4 december 2012 22:09

Hej Lotta!!
Vad roligt att det ger resultat med friendly game! ofta är det lätt att åtgärda sådana "problem" om man bara vet hur man ska göra! Få se om det blir någon träning i mellandagarana! Jag ska till Vellinge den 22 december!

 
Ingen bild

Cecilia

26 november 2012 18:48

Hej, jag skulle vilja träna för dig regelbundet kanske 1 gång i månaden. Är det något som går att ordna?

Ewa Angantyr

26 november 2012 20:19

Javisst! Beror lite på var du bor??? Kan du komma hit? //Ewa

 
Ingen bild

wildhorse@telia.com

23 november 2012 16:45

Hur hittar man till din webshop?
Mvh Eva

Ewa Angantyr

23 november 2012 18:56

Jag väntar på en ny lösning till butik och tills vidare ligger den nere. Är det nåt speciellt du söker så kan du mejla mig på e.angantyr@langarod.se

//Ewa

 
Ingen bild

Patricia Brobeck

7 november 2012 09:34

Hej! är intresserad av att träna för dig, men hittar inte kontaktuppgifter någonstans, skulle jag kunna få din mailadress för vidare diskussion? Tack på förhand!/ Patricia patricia_brobeck@hotmail.com

Ewa Angantyr

7 november 2012 10:12

Vad roligt! Här är min e-post: e.angantyr@langarod.se

 
Ingen bild

Natta

31 oktober 2012 18:56

Vilken sadel är "bäst" för hästen enligt dig? :)

Ewa Angantyr

31 oktober 2012 21:52

Hej! Det går inte att generellt säga vilken sadel som är bäst för alla hästar! Många engelska sadlar har för trång bom men inte alla. Många bomlösa är bra men inte alla. Beror på häst och ryttare.
Mvh Ewa

 
Ingen bild

Ida

31 oktober 2012 10:37

Hej! Hur fäster jag tyglarna/repet i en repgrimma? Har lärt mig att man ska fästa i knuten under nosen, men jag har sett många fästa i knutarna på sidorna, så att det blir mer som ett sidepull. Vad tycker du jag ska börja med? Jag har även en remontnosgrimma till hands, men har inte provat det än. Vad blir skillnaden mellan dessa alternativ? För och nackdelar?

Hästen jag rider hänger sig gärna i handen och blir stel. Jag vill absolut inte sitta och hålla emot (som många tränar säger åt mig att göra), för jag får så ont och blir trött. Jag vill att han ska bära sig själv. Har fått många tips och råd efter att ha läst den här tråden: http://www.bukefalos.com/f/archive/index.php/t-847354.html

Men jag undrar nu vad jag ska börja att rida i? Repgrimma, remont, eller bett?

Ägaren till hästen rider alltid med bett + remontnosgrimma, för hon tycker det går bäst och han annars gapar och lägger tungan över bettet. Men jag har aldrig förstått grejen med att tvinga ihop hästens mun.

Är rädd att om jag rider med bett och tar bort nosgrimman att ägaren ska tycka att det inte ser bra ut då, eftersom han går å gapar. (Det lär han ju göra i början. Kommer ju ta ett tag innan han blir så bekväm att han känner att han kan sluta med det.) Rider jag däremot bettlöst så har hon inget att jämföra med, för det är något helt nytt för henne. Så det känns lättast och minst "pinsamt" att göra så. Vill liksom inte rida hästen så att hon tycker det ser "slarvigt" eller "dåligt" ut. Jag vill inte heller köra över henne genom att börja babbla om hur fel jag tycker hennes sätt att rida är. Hon har ju tyvärr inte fått lära sig något annat, inte hennes fel att de flesta ridskolor lär ut som dom gör.

Hälsningar Ida

Ewa Angantyr

31 oktober 2012 12:30

Hej!
Ja, det finns många olika meningar om bett och bettlöst. Jag ser det så här: om man inte kan rida/köra bettlöst så är ju bettet ett kontrollredskap och jag vill inte kontrollera hästen genom hästens mun som är så känslig. Hästen ska kunna lita till 100% på mina händer/tyglar och då kan jag inte riskera att behöva ta i bettet för kontroll av fart eller styrning.
Jag vill kunna rida/köra alla mina hästar utan bett men jag vill även kunna använda bett när hästen är trygg och lyssnar på min sits/röst. Endast då kan man använda bettet till det som det ska användas till: 1. En lätt kontakt ("hålla handen"), 2. Justera huvudets position den där sista centimetern och 3. Ta emot information från hästens bakben.
Jag har repgrimmor med ringar i sidorna som jag tycker om att rida/köra med. Man kan även fästa tyglarna i knuten under hakan.
Sedan finns det flera andra bettlösa alternativ.
jag tycker du är klok som vill rida utan nosgrimma. Nosgrimman är endast ett redskap för ryttare som inte vill se om hästen inte trivs med ryttarens händer eller bettet. Det är ett sätt att ta bort den möjligheten för hästen då den inte kan gapa.

Hoppas du fick svar annars får du höra av dig igen!! //Ewa

Presentation


Hej och välkommen till min blogg!!! Här kommer jag skriva om hur jag tränar mina hästar så naturligt som möjligt!

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Naturlig Dressyr Ewa Angantyr med Blogkeen
Följ Naturlig Dressyr Ewa Angantyr med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se