Naturlig Dressyr Ewa Angantyr

Presentation

URL:    http://naturligdressyr.bloggplatsen.se
Registrerad:    2011-11-09 18:15
Senast inloggad:    2014-01-23 11:47
Bloggtitel:    Naturlig Dressyr Ewa Angantyr
Förnamn:    Ewa
Efternamn:    Angantyr
Län:    Skåne län
Kommun:    Hörby
Ort:    Hörby
Intressen:   

Jag började för längesedan med en hästskötarkurs på Wången och fick lära mig att hantera stora, vackra nordsvenska brukshingstar.  Jag jobbade sedan ett helt år med Alf Olofsson som mentor.  Därefter gick jag den ettåriga utbildningen till Kör och ridinstruktör och då träffade jag Bränna-Karin Vågsted som förändrade hela mitt sätt att se på hästar!  Karin pratade om takt och känsla, om hästens psykiska lugn och om hästens biomekanik och vikten att kunna rida och köra på lång tygel utan kontakt med hästens mun.  WOW!  Det var det jag vill lära mig så efter min utbildning på Wången där jag fick lära mig hugga timmer, jordbrukskörning, tandemkörning, inkörning, inridning mm, mm så forsatte jag som privatelev hos Karin i fyra år. Jag hade förmånen att få rida hennes högt utbildade dressyrhästar så jag fick prova på hur det kändes att rida piaff, passage och galoppombyten på mentalt, fysiskt och emotionellt avspända hästar! 
Karin hjälpte mig sedan att få en plats på Cadre Noir i Frankrike. Där stannade jag i tre månader och red fyra hästar per dag, fem dagar i veckan. Två timmar lektioner varje dag av Philippe Karl.  På franska!!  Oj, oj, de första tre veckorna var ganska jobbiga men sedan vande jag mig.  Alla hästar var utbildade till lägst piaffnivå, de flesta även utbildade i den högre skolan med skolorna ovan mark.

Sedan har jag jobbat med hästar och med lite annat. Jag var Camping och Bokningschef på Astrid Lindgrens Värld i sju år men sedan när Tuva kom, 2004,  så sa jag upp mig och startade eget.  Har gått utbildning till Friskvårdskonsult för häst på Axelsons och sedan har jag gjort min livs resa till Florida. Jag fick en av fem platser på  en 10-veckors intensivutbildning i Naturlig Dressyr hos Karen Rohlf!!  Med familjens stöd så var jag i Florida i nästan 11 veckor.  Jag lärde mig enormt mycket!
  Lyckades få Karen att komma till Sverige så i augusti 2012 var jag arrangör och deltagare på två tredagarskurser.  Jätteroligt!


Jag har även studerat en hel del True Connection där man går ännu djupare in i hästens hjärta, hjärna och själ. Det är så fantastiskt hur receptiva våra hästar är på vår intention, fokus och energi.
Så min resa har bara börjat... 


Jag ger lektioner i naturlig dressyr, horsemanship, true connection, inridning, inkörning, körning och unghästhantering och problemlösning. Min träning bygger på att hästarna får vara lugna, trygga och stolta. Att deras fria gångarter bevaras utan fysiska eller mentala spänningar.   Detta ställer höga krav på oss som ryttare och partners till våra älskade djur!

Det var lite om mig och nu är jag på väg att flytta till Skåne.  Vi har hittat en gård utanför Hörby där vi ska bosätta oss vid foten av Linderödsåsen.

Bloggen kommer att handla om min träning av mina hästar;

- Lillebror, lipizzaner, tio år

- Winzent, russ, fem år

- Hidalgo, PRE, tre år

- Harley, connemar, två år (Till salu)

- Amiir, egyptisk arab, ett år

- Waldemar, russ, fem år

- Legolas, Tuvas lånehäst


Presentation


Hej och välkommen till min blogg!!! Här kommer jag skriva om hur jag tränar mina hästar så naturligt som möjligt!

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Naturlig Dressyr Ewa Angantyr med Blogkeen
Följ Naturlig Dressyr Ewa Angantyr med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se