Naturlig Dressyr Ewa Angantyr

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Christina Pettersson

28 september 2012 10:30

Hej! Såg en gammal annons om sadelvagn till salu.Var köpte du den? Christina

Ewa Angantyr

30 september 2012 11:13

Jag har köpt dem av min vagnleverantör i Polen. Tyvärr blev de för dyra så de var svåra att sälja. Jag har en kvar själv som jag tycker är kanonbra!

 
Ingen bild

julia

27 september 2012 08:49

Älskar du hästar det gör iallafall jag!!!! vad söta der är!!!

Ewa Angantyr

27 september 2012 09:34

Ja det gör jag!

 
Ingen bild

Kicki

8 september 2012 13:19

Hej Ewa! Följer din blogg med stort intresse! Min fråga gäller akademiska sadlar. Tycker mig se att du rider i en sådan? De ser väldigt bekväma ut både för häst o ryttare. Vad är bättre med dem jämfört "vanlig" dressyrsadel? Skulle du vilja skriva lite om varför du valt denna modell? Finns någon bra sida att läsa mer? Vilka märken är de bästa? Hur jämför man bomvidd, tum med vanliga dressyrsadlar? Tacksam om du ville ta dig tid för svar. Mvh Kicki

Ewa Angantyr

11 september 2012 22:37

Hej Kicki!
Uppmärksam som du är så har jag en akademisk sadel. En Bent Branderup Epona. Största anledningen till denna sadel är att Lillebror kräver en bred sadel och engelska dressyrsadlar är oftast för smala för honom. Eponan har en läderbom som är följsam och formar sig både efter häst och ryttare. Bra OM man har en någorlunda jämns sits och jämn häst. En sned häst/ryttare gör sadeln sned...
Eponan är dessutom en väldigt skön sadel som ligger stilla på Lillebrors rygg.
TYVÄRR görs inte denna modell längre....

Bästa märken...beror på vad man vill ha. Bomlöst så är det Ansur. Bom med luftstoppning är det Wintec och akademiskt är det Bent B Epona eller Ecuyer. MEN jag har inte provat ALLA sadlar!!!
Hästen kommer ge dig feedback om du har en dålig sadel. Lyssna på honom!!

 
Ingen bild

Lisa

7 augusti 2012 21:22

Hej! Såg att du hade en trail-pad till salu för några år sedan, vet du vart man kan få tag på en sådan idag? Mvh: Lisa
lisamagnusson91@hotmail.com

Ewa Angantyr

8 augusti 2012 08:53

Tyvärr så har den utgått ur mitt sortiment och min återförsäljare har den inte längre.
//Ewa

 
Ingen bild

Rebecca

18 juli 2012 10:06

Hejsan!
Hittade nyss din blogg och jag är superintresserad av att börja med denna sorts träning med min 3-åriga islandshäst och förbereda henne innan det är dags om ett år att börja rida in henne.
Läste att du har lektioner i Vimmerby, jag är intresserad om du har mer plats? Kontakta gärna mig så får jag mera information!
Mvh Rebecca
Becca_90a@hotmail.com

Ewa Angantyr

19 juli 2012 13:11

Som många andra grupper så har vi för enkelhetens skull öppnat en facebooksida för träningar i Vimmerby/Vetlanda.
https://www.facebook.com/#!/groups/258310864252529/

Har du inte facebook så hör av dig till Ann Sellbrink på Loxbo lantkök.

Välkommen in i gänget om du vill träna med oss!!

 
Ingen bild

Wiveka

16 juli 2012 09:36

Hej igen

Min unghäst är 6 år. Låter vettigt det du skriver.

Igår när jag grejade med honom i stallgången tog jag det väldigt lugnt. När jag skulle borsta honom fick han först lukta lite på borsten och jag pratade med honom och sa att han var duktig kille och smekte honom med handen utmed halsen och pussade honom på mulen och när man ger honom lite uppmärksamhet går det mycket bättre. Dvs jobbar med att få kontakt med honom.

Dock när han blev sådär okontaktbar/stressad är det verkligen svårt att få kontakt med honom. Har hänt vid några få tillfällen.

En annan sak: När jag står och borstar honom så kan han komma i läget att han verkar njuta. Då vilar han endera på ena bakhoven endera på andra. En i stallet sa att det var lite märkligt att han gör så. Hennes häst står alltid rakt med kroppen. Jag har hursom varit med om flera hästar som just gör så vilar sig lite på ena sidan först sen på andra sidan sen när den står i stallgången och man håller på med den. Har inte sett något konstigt med det.
Vad säger du om det?

Tacksam för svar.

Wiveka

Ewa Angantyr

17 juli 2012 18:27

Det är väl jättebra att han kommer till ro och vilar i stallet!

//Ewa

 
Ingen bild

Wiveka

3 juli 2012 11:10

Hej,

Jag har en unghäst som är sent utbildad har ägt honom drygt en månad nu. Han är tittig i stallgången. Att han var det i början i ett nytt stall kan man förstå men nu när en tid gått har han blivit värre. När man ställer upp honom i gången kan ha dra upp huvudet högt och dra sig bakåt i gången ser ut som han vill dra sig ur grimman. Kan tillägga att detta händer när man tar in honom från hagen och då lämnas de andra hästarna kvar i hagen och han saknar dem självklart. Jag står i ett stall med 4 ägare till hästarna och det är inte alltid ok att ta in någon annan häst för att han skall lugna sig. Ägarna vill att sina hästar skall stå ute så mycket som möjligt och det kan jag förstå. Och min häst bör kunna lära sig vara ensam en stund i stallet. Har du något bra tips för att få honom lugnare än vad han är idag?

Kan också tillägga att när alla de andra 4 hästarna står i stallet är han lugn och det är inga problem. Krafsar med hoven som han inte heller bör göra men det är ändå något som går att hantera och det är ingen fara i sig. Dock så när jag hade utsläpp härom morgonen lät jag en häst stå kvar i stallet och släppte ut de andra två blev han mycket jobbig (går fram/tillbaka/krafsar med hoven i betong golvet)

Tacksam för support:)

Wiveka

Ewa Angantyr

3 juli 2012 11:29

Han är otrygg utan sin flock. Det är väldigt vanligt. Han vill hellre vara med de andra hästarna än med dig.
Du måste tänka: Hur ska jag göra för att få honom trygg med mig och vilja vara med mig? Rannsaka dig själv. Vad gör du när han blir otålig?
Jag skulle inte lämna honom ensam utan jobba med detta tillsammans med någon annan häst i stallet. (Vill de inte ha sina hästar inne den stunden för att hjälpa dig så får du träna ute i hagen eller där han kan se de andra) När han blir otrygg/right brain så kan han inte ta emot information eller lära sig. Han behöver lära sig först att det är roligt att vara med dig. Att du är LEDARE utan att vara dominant eller aggresiv.
Hur gammal är han?? //Ewa

 
Ingen bild

Helena Rosenskär

5 juni 2012 19:20

Hej igen Ewa!
Angående Vindur som har exploderat vid uppsittning. Han är genomgången av en "häst" kiropraktor som ska vara mycket kunnig, han fann inte ens en endaste liten låsning eller sidoskillnad. Jag var till ATG kliniken med honom i höstasa, men jag tyckte inte att de gjorde så mycket mer än en vanlig besiktning, - det fanns inte ens en röntgen där.Sista explosionen var det bara tömkörningsgjorden, ingen som sat tpå honom. Jag börjar undra om det är sk sadeltvång, även om jag har sadlat hur många gånger som helst under det här året utan någon som helst reaktion. Har du någon erfarenhet av sadeltvång?/ Vänligen Helena

Ewa Angantyr

7 juni 2012 10:17

Hej!
Hästar är av naturen klaustrofobiska och en del mer än andra så det kan vara en orsak. Sadelgjorden trycker på brösstbenet och kan påverka hästens andning negativt. Vissa hästar känner det som att de inte kan få luft. Det kan vara en annan anleding.
Jag har aldrig haft någon häst med sk "sadeltvång" själv.
Explotionen kan ju även vara utlöst av någon nerv som kommer ikläm någonstans men det borde en kunnig chiropraktor se eller känna... Tyvärr har jag inget bättre svar. //Ewa

 
Louise Roos

Louise Roos

3 juni 2012 16:39

Hej. Jag älskar ditt sätt att tänka och hantera hästarna, jag försöker själv nå fram till de där samspelet mellan häst och ryttare på ett naturligt språk så att hästen förstår mig.

Min fråga är dom här zonerna du skriver om kan inte du förklara dom för mig?

Med vänliga hälsningar
Louise Roos

http://louiselolloroos.blogg.se

Ewa Angantyr

3 juni 2012 22:14

Tack!! Roligt att du gillar det jag gör!!
Zonerna är:
1 - nosen (allt som är nedanför grimman)
Inom "grimområdet" är den delikata zonen där man aldrig sätter något tryck.
2 - Bakom öronen till boglinjen
3 - Från boglinjen till flanken
4 - Rumpan
5 - Svansen


Googla på Parelli zones så hittar du bilder...

//Ewa

 
Ingen bild

Wiveka

2 juni 2012 22:45

Hej vilken storlek på hönät bör man ha till stor häst? Hur många kg hö lägger du i nätet på kvällen?

Tacksam för snabbt svar.

Vänligen Wiveka

Ewa Angantyr

3 juni 2012 13:31

Jag använder hönät som rymmer ca 15 kg ensilage. Det är små maskor ca 3 x 3 cm.
De hästar som inte behöver 15 kg fyller jag med 3-4 kg ensilage och fyller upp det med halm. Hästen behöver alltid ha tillgång till grovfoder.
Har du en stor häst så behöver den ha så mycket i hönätet att det inte tar slut under natten. Du får prova dig fram. //Ewa

Presentation


Hej och välkommen till min blogg!!! Här kommer jag skriva om hur jag tränar mina hästar så naturligt som möjligt!

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards